Tradicionalna (narodna) medicina

Otresite stres

Stres koji dugo traje može ozbiljno da ugrozi zdravlje. Osim toga, često je okidač bolesti koja tinja u organizmu, ali se tek pod njegovim uticajem aktivira i razbukti.

Dugačak je spisak kako psiholoških tako i organskih bolesti čijem nastanku stres kumuje, pa je zato važno da spoznamo suštinu stresa i da naučimo kako da se protiv njega borimo.

Ozbiljna naučna istraživanja pokazuju da nije svako podjednako podložan stresu. Znatno većem riziku izložene su osobe koje:

Kamilica štiti želudac, ublažava upale

Z. O. Joksović

Kamilica dobrog kvaliteta treba da ima između 0,3 i 1,5 odsto etarskog ulja, osnovnog delotvornog sastojka za spravljanje različitih lekovitih preparata. Kamilica(Matricaria chamomilla), koja cveta u aprilu i maju, vekovima zauzima značajno mesto u tradicionalnoj medicini.

Nordijsko hodanje - korak po korak do boljeg zdravlja, kondicije i raspoloženja

Nordijsko hodanje je relativno novi oblik tjelesne aktivnosti koji se danas sve češće javlja u rekreativnim programima svih dobnih skupina. Iz godine u godinu sve se više ljudi počinje baviti ovom vrstom rekreacije i na taj način održavaju tijelo u formi.

KANTARION narodni lek za povrede

Za šta se upotrebljava kantarion?

Kantarion je poznat po svojim antibakterijskim i antiviralnim dejstvima, a zahvaljujući protivupalnom dejstvu koristi se kod rana i opekotina. Koristi se kod čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, za poremećaje varenja, za stimulaciju lučenja želudačnih sokova i olakšanja varenja. Etarsko ulje kantriona sprečava grčeve, olakšava nadimanje i želudačne tegobe. Koristi se za smanjenje bola kod gastritisa, i za zarastanje čira na želucu i na dvanaestopalačnom crevu.

Zašto baš Ecomer?

U Skandinaviji je suštinska vrednost ulja ajkuline jetre otkrivena još pre 50 godina. Dugogodišnja istraživačka delatnost otkrila je mnogobrojne detalje koji nam daju odgovor na jedno, često postavljano pitanje: Zašto baš Ecomer za imunitet?